FISTIKLI KURU BAKLAVA TEPSİ
FISTIKLI KURU BAKLAVA TEPSİ

FISTIKLI KURU BAKLAVA TEPSİ

0.0

Tepsi siparişleriniz bir sonraki gün teslim edilir.
İnternet sitesinde ki tepsiler şubelerde mevcut değildir. Size özel üretimde üretilir.
Bir gün sonra size yakın şubeden kurye aracılığıyla teslim edilir.
İndirim yoğunluğu dönemlerinde siparişleriniz bir sonraki güne kalabilir.
Bursa dışı  kargo gönderim günleri saat 09:00 ile 16:30 arasında ( Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe)
kargoya teslim edilir. Cuma günü verilen kargo siparişleri Bursa'ya 1 gün uzaklıktaki illere kargoya teslim edilir

Cumartesi ve Pazar günleri verilen siparişler pazartesi günü kargoya teslim edilir.

Kuru Baklava Hakkında

Kuru Baklava Hacı Hasan Oğulları garantisiyle tam teknik ve usullere uygun yapılan kuru baklava kat kat lezzeti ile damakları şenlendirmektedir. Yıllardan beri işini severek yapan ve aşkla çalışan ustalarımız tüm tatlı çeşitlerinde lezzet farklı yaratmaktadır. Deneyenlerin hayran kaldığı bu şerbetli tatlı Antep fıstığının muhteşem uyumu ile sofralarınıza gelmektedir. Büyük ve küçük herkesin severek tükettiği kuru baklava lezzetinin geçmişten gelen yolcuğunu ustalarımız bugün de sürdürmeye devam etmektedir. Kuru baklava tatlısının diğer fıstıklı baklavadan farkı fıstığının daha bol olmasıdır. Gaziantep’in bereketli mirası Antep fıstığı tüm lezzeti ve zenginliğiyle kuru baklavada buluşmuştur. Geleneksel baklavanın farklı bir versiyonu olan bu baklava çeşidi birçok kişi tarafından büyük ilgi görmektedir.

Kuru Baklava Nasıl Hazırlanır?

Kuru baklava yapılışı normal fıstıklı baklava ile benzer hazırlanış biçimine sahiptir. Fakat yapım aşamasında kullanılan bazı teknikler kuru baklavanın ortaya çıkmasını sağlar. Baklava yapılırken kullanılan baklavalık un, yağ, nişasta, şeker ve benzeri malzemeler özlü bir baklava hamuru için olmazda olmazlar arasındadır. Farklı bir hazırlanış öyküsüne sahip olan bu baklava türünün kilit noktası şerbetidir. Hamur için bahsi geçen bütün malzemeler kullanıldıktan sonra hamur dinlendirilir ve incecik oluncaya kadar açılır. Sonrasında ise yufka yapraklarının içerisine bol bol Antep fıstığından eklenir. Uygun sıcaklıkta kızartılan baklavalar mükemmel çıtırlığıyla servis edilir.

Kuru Baklava Dilim Adetleri

Hacı Hasan Oğullarının tatlı menüsünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru baklava dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların tepsi dilim adetleri şu şekildedir:

  • 1.3kg (22-23 Dilim)
  • 2.6kg ( 50-51 Dilim)

Kuru Baklava Yapımının Püf Noktaları

Kuru baklava yaparken tam lezzetinde ve kıvamında bir tatlı elde etmek için bazı kritik noktalara dikkat etmekte fayda vardır. İsminden de anlaşılacağı üzere kuru baklava şerbet oranı azaltılmış baklava anlamına gelir. Yani diğer baklavalarda olduğu gibi bol ve akışkan şerbet yerine koyu şurupla yapılır.

Burada göz önünde bulundurulması gereken husus bu tatlı için hazırlanan şerbet dengesidir. Kuru baklavada az şerbet kullanılır ama kuru olmasının sebebi diğer baklavalara göre daha fazla kat hamur açıldığı için şerbeti çabuk emer ve kuru gözükür. Hem göze hem damağa hitap eden kuru baklava için bir diğer püf nokta ise tatlı yapımında kullanılacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmasıdır. Böylelikle tatlı hem kolay açılır hem de daha çıtır olur.

Sizin İçin Seçtiklerimiz
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR