Cevizli İncir Hakkında
Cevizli İncir Hacı Hasan Oğulları ustalığı ile hazırlanan cevizli incir baklavası incire benzeyen şekliyle ve bol cevizi ile çok satılan ürünler arasındadır. Kat kat ve çıtır hamur yapraklarının cevizle buluşmasından oluşan bu özel lezzet görüntüsü ve tadıyla büyük ilgi uyandırmaktadır. Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan cevizli incir hem uygun fiyatlı olması hem de çok lezzetli olması nedeniyle çok sevilmektedir. Cevizli incir tatlısını gören herkes şekil itibarıyla yapısını incire benzetmektedir. Bu nedenden ötürü tatlı ismini kendisine benzetilen incir meyvesinden almıştır. Ayrıca bu tatlının yapım aşamaları sırasında ince oklava ile büzme ve burma şeklinin verilmesi incir görüntüsünü sağlamaktadır. Geleneksel baklava tadı ve şerbetinin tüm cazibesini içinde bulunduran bu şerbetli tatlı deneyenlerin hayran kaldığı bir lezzettir. Ayrıca şerbetinin tam ayarında olması tatlının her zaman tüketilebilir olmasını sağlamaktadır.
Cevizli İncir Nasıl Hazırlanır?
Hacı Hasan Oğulları farkıyla yılların tecrübesine sahip ustalarımız maharetiyle servis edilen cevizli incir, tüm püf noktalara harfiyen uyarak hazırlanmaktadır. Hamurun incecik açılmasından şerbet kıvamına kadar bütün aşamalar özenle yapılmaktadır. Cevizli incir yapılışı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar mevcuttur. Bunlardan ilki birinci sınıf baklavalık un kullanılmasıdır. Diğer böreklik ve ekmeklik un ile yapılan baklava orijinal baklavanın yerini tutmaz ve aranılan çıtırlık yakalanamaz. Cevizli incir tatlısı yapımında baklavalık una ek olarak buğday nişastası, su, şeker, sadeyağ ve ceviz gibi ürünler kullanılmaktadır. Tatlı için kullanılan tüm ürünlerin hepsi A kalite ürünler olup yöresel yetiştirildiği yerden alınmaktadır.
Cevizli İncir Dilim Adetleri
54 yılı aşkın süredir el çabukluğu, marifet ve tecrübe ışığında hazırlanan cevizli incir tatlısı dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
- 0.25 KG : (6-7 ADET)
- 0.5 KG : (12-13 ADET)
- 0.75 KG : (18-19 ADET)
- 1 KG : (24-25 ADET)
- 1.5 KG : (35-36 ADET)
Cevizli İncir Yapımının Püf Noktaları
Hacı Hasan Oğulları geleneksel ve modern mutfak kültürünün birleşmesi ile tatlı sanatını yıllardan beridir en iyi şekilde icra etmektedir. Cevizli incir tatlısı ya da baklavası ustalarımızın kendi yeteneklerini konuşturduğu ve kendi ilhamını verdiği Türk mutfağının eşsiz tatlılarının biridir. Bu şerbetli ama bir o kadar hafif tatlının yapılışında riayet edilen bazı püf noktaları es geçmemek gerekir. Örneğin cevizli incirin en önemli püf noktası hamurun dinlendirildikten sonra açılmasıdır. Hamur yoğurulduktan sonra en az 1 saat dinlendirilir ve kağıttan ince açıldıktan sonra incir şekli verilir. Bu aşamada oklava seçimi çok önemlidir. Oklavanın baklavayı büzmeye ve burmaya uygun olması gerekir.
Cevizli İncir Fiyatı
Yetenekli ustalarımız tarafından yapılan cevizli incir tatlısını 250 gramdan 1,5 kilograma kadar dilediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz. Cevizli incir fiyatı kilogram başına değişkenlik göstermektedir. Firma olarak fiyat politikamız kullandığımız malzeme miktarı, işçilik gibi kriterlere göre belirlenmektedir. Tatlı yapımında geleneksel tarifle ustamızın yorumunu katarak ortaya çıkan her ürün tazedir. Tatlılarımız günlük olarak hazırlanmakta olup siparişler taze olarak müşterilerimize gönderilmektedir. Cevizli incir tatlısını dilediğiniz ölçüde web sitemiz üzerinden sipariş verebilirsiniz. Arzu ederseniz kendi sitemizde yer alan Whatsapp hattımız üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.
Bayramlarda ve özel günlerde ya da herhangi bir zaman diliminde tepsi ile tatlı satışlarımız mevcuttur. Hacı Hasan Oğulları web sitemizde yer alan her ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.