Havuç Dilim Hakkında
Havuç Dilim Hacı Hasan Oğulları Bursa ve Türkiye’nin önde gelen lezzet durağı olarak havuç dilim baklava ile muhteşem bir lezzet şölenine davet etmektedir. Yaz-kış mevsimsiz olarak yanında dondurma servis edilen bu tatlı incecik çıtır yufkaların yemyeşil Antep fıstığı ile buluşmasıyla oluşur.
Havuç dilim baklava bol şerbeti ve üçgen kesim formuyla tatlıya doyuracak bir lezzettir. Ustalarımızın maharetli ellerinde hayat bulan bol fıstıklı şerbetli tatlının tadına doyum olmamaktadır. Havuç dilim baklavanın alt tarafının hafif ılık olması ile birlikte alt tarafının çevrilip üst damağa değecek şekilde yenmesi tavsiye edilir.
Genellikle tek bir dilimi ile doyurucu olan bu enfes tatlı her zaman tüketmeye uygun bir tatlıdır. Büyük bir dilim şeklinde ve üçgen olarak kesildiğinden dolayı bu baklava havuç dilim adını almıştır. Yöreden yöreye değişen tarzlara sahip olsa da geleneksel olarak bol Antep fıstıklı, çıtır, büyük ve üçgen olması ile bilinir.
Havuç Dilim Nasıl Hazırlanır?
Havuç dilim baklava yufkaların çok ince açılıp arasına bol miktarda yöresel Antep fıstığının döşenmesiyle birlikte hazırlanan üçgen şeklinde şerbetli tatlıdır. Orijinal üçgen dilim baklavanın oldukça büyük kesilmiş haliyle servis edilen havuç dilim oldukça doyurucu ve lezzetlidir. İçerisinde sadeyağ ürünlerin bulunması baklavanın lezzetini daha da artırmaktadır. Havuç dilim baklava yapılışı uzmanlık ve maharet ister. Bu anlamda Bursa’nın ve Türkiye’nin en iyi baklava ustalarının yer aldığı Hacı Hasan Oğulları havuç dilim baklava yapımında bir numaradır. Bu gözde şerbetli tatlı ustalarımız tarafından el mahareti ve tecrübe ile müşteriler ile buluşturulmaktadır.
Havuç Dilim Baklava Adetleri
Hacı Hasan Oğullarının 54 yılı aşkın tecrübesiyle tatlıya imzasını atan ustalarımızın ellerinden çıkan havuç dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
- 0.25 KG : (1-2 ADET)
- 0.5 KG : (4-5 ADET)
- 0.75 KG : (6-7 ADET)
- 1 KG : (9-10 ADET)
- 1.5 KG : (14-15 ADET)
Havuç Dilim Yapımının Püf Noktaları
Havuç dilim baklava yaparken baklavanın çıtır lezzetini yüzde yüz yakalamak için bazı püf noktaları göz önünde bulundurmak gerekir. Üçgen ve uzun formda kesilen baklava dilimlerinin çatala batırıldığında istenilen çıtırlığı sağlayan ürünlerden biri de sıcak dökülen yağdır. Ayrıca baklavanın her aşamasını çok güzel yapıp yanlış pişirme işlemi uygulamak baklavanın yapısını bozar. Yüksek ısıda pişirmek içinin çiğ kalmasına neden olur. Çok düşük ısıda pişirmeye çalışmak ise baklavayı aşırı kurutur. Baklavanın dışının sert içinin yumuşak ve sulu olması için ustalarımız yılların tecrübesi ile ısı dengesini ayarlamaktadır. Havuç Dilim Fiyatı Havuç dilim baklava fiyatı kilogram baz alınarak hesaplanmaktadır. Damakları şenlendiren bu tatlıyı dilerseniz 250 gram dilerseniz 1,5 kilogram olarak sipariş edebilirsiniz. Havuç dilim baklava fiyatlarına Hacı Hasan Oğulları web sitemizden bakıp fiyat bilgisine sahip olabilirsiniz.
Havuç dilim fiyatı
son derece bütçeye uygun olup arzuya göre istenilen adede göre sipariş verilebilir. Ürünlerimizin tamamı her gün taze olarak hazırlanmakta olup taze olarak birçok Türkiye’nin her yerine gönderilmektedir. Her ürünümüzde kullandığımız malzemeler farklı yöreye ait malzemelerdir ve kendi bölgesinden getirtilmektedir. Birçok kişi tarafından çokça tercih edilen bu tatlıyı tepsiyle sipariş vermeniz mümkündür. Ayrıca Whatsapp hattımızdan da bize ulaşıp dilediğiniz şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.