Fıstıklı Baklava Hakkında
Fıstıklı baklava, Türk mutfağının en eşsiz lezzete sahip tatlılarından biridir. Fatih Sultan Mehmet Han zamanından günümüze kadar ulaşan bu tatlıyı, Hacı Hasan Oğulları olarak 54 senedir müşterilerimize ulaştırıyoruz. Baklava, kültürümüzde her ne kadar bayramlarda tüketilen bir tatlı gibi görülse de aslında hayatımızın her anında yer bulmaktadır. Misafirler bizler için değerlidir. Bu yüzden onları en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Fıstıklı baklava da ikram edilebilecek en güzel tatlılardan biridir.
İncecik açılmış hamurların arasına serpiştirilmiş Antep fıstıklarıyla, özel şerbetin birleşimi sonucu ortaya çıkan bu lezzeti bir kere tattığınız zaman bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Fıstıklı baklavada Antep fıstığının kaliteli olması ve şerbetin kıvamı çok önemlidir. Firmamız kurulduğu yıldan bu zamana her zaman en iyi mahsulleri kullanmıştır. Hacı Hasan Oğulları olarak ustalarımız bu iş için özel olarak yetiştirilmiş ve senelerdir bizimle birlikte çalışmaktadır.
Herkes baklava yapabilir ama herkes en iyisini yapamaz. Malzeme kalitesi ve ustalığın birleşimiyle ortaya çıkan Tereyağlı Fıstıklı Baklavalarımızı ister şubelerimizde deneyin isterseniz bir tıkla adresinize gönderelim.
İyi Bir Fıstıklı Baklava Nasıl Olmalı?
Baklavanın lezzet sırrı sadece içerdiği fıstık değildir. Hamurun ince açılması, şerbetteki şeker ve tereyağı oranı, fırının ısı derecesi, ustaların elinin lezzetine kadar birçok faktör lezzeti etkilemektedir. Baklavayı ısırdığınız zaman o çıtırtıyı duymanız gerekir. Eğer baklava yumuşaksa hamur kalın veya şerbet fazla gelmiştir. Bu ayarı tutturmak hüner ister. 1970 yılından bu yana, sizlere her zaman aynı lezzeti tattırabildiğimiz için çok mutluyuz.
Baklavada Malzeme Kalitesinin Önemi
Baklavada lezzetin en büyük sırlarından biri de mahsullerin kalitesi ve tazeliğidir. Piyasada birçok; hamur, tereyağı ve Antep fıstığı yer alır. Takdir edersiniz ki hepsinin kalitesi, lezzeti bir değildir. En iyi ve yeni Antep fıstıklarını, doğal, taze tereyağını seçmek gerekir. Ürünlerin hiçbirinde glikoz veya katkı maddesi bulunmamalıdır. Hacı Hasan Oğulları olarak kaliteden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Firmamızda yer alan bütün ürünler organiktir.
1-2-3-4 Dilim Fıstıklı Baklava Kaç Kalori?
Fıstıklı baklavanın gramajı dilimlere göre değişir. İdeal oran ise 35-40 gram civarındadır. 1 dilim 40 gramlık fıstıklı baklavanın kalorisi ortalama 165’dir. 2 dilim için 330 kalori, 3 dilim için 495 kalori, 4 dilim içinse 660 kaloridir. Şurubunda; glikoz, katkı maddesi veya farklı tatlandırıcılar kullananlarda bu oranlar artış gösterebilir. Hacı Hasan Oğulları olarak böyle ürünleri kullanmıyoruz. Günlük yetişkin bir insanın 2500 kalori alması gerekmektedir. Bu oranlar, kişinin cinsiyetine, kilosuna ve boyuna göre değişiklik gösterebilir. Ne yediğinizden ziyade ne yaktığınız da önemlidir. Fıstıklı Baklavayı yediğinizde yaşadığınız keyif, mutluluk, huzur ise paha biçilemez.
1 Kilo Baklavada Kaç Dilim Var?
- 0.25 KG : (6-8 ADET)
- 0.50 KG : (12-14 ADET)
- 0.75 KG : (18-20 ADET)
- 1 KG : (22-23 ADET)
- 1,5 KG : (36-37 ADET)
Antep fıstıklı baklavanın boyutları, hamurun inceliği, kalınlığı ve boyuta göre değişebilir. Standart olarak ele alırsak bir tane baklava 40 grama eşittir. 1 kilo baklavada ise 22-23 adet bulunabilir. Piyasadaki birçok firmayı incelediğinizde hem kaliteli hem lezzetli hem de en ucuz baklavayı siz müşterilerimize ulaştırdığımızı görebilirsiniz.