Fıstıklı Burma Kadayıf Hakkında
Fıstıklı burma kadayıf Hacı Hasan Oğulları ustaların tecrübesiyle birlikte çiğ burma kadayıfın boydan boya Antep fıstığı ile sarılmasından elde ediliyor. Yıllardan beridir bayram sofralarının, özel günlerin kısacası gönüllerin baş tacı burma kadayıf birinci sınıf Antep fıstığı ile buluşuyor.
Katmerli bir lezzet yaşatan bu şerbetli tatlı kadayıf severlerin en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer alıyor. Özenle seçilen çiğ ve taze kadayıf tel tel ayrılarak sarma işlemi için özenli bir şekilde hazırlanıyor. Sonrasında Gaziantep’in popüler Antep fıstığı ile sarılarak sofraları şenlendiriyor.
Diyarbakır’a özgü olan bu tatlının geçmişi çok eskilere dayanıyor. Eski zamanlarda sadece cevizlisi yapılan burma kadayıfın günümüzde ise 12 çeşidi yapılıyor. Fıstıkla bir başka havaya bürünen fıstıklı burma kadayıf Türkiye’nin her bölgesinde büyük ilgi görüyor. Kız isteme törenlerinde ve hediyelik olarak tepsiyle sipariş verilen bu lezzet ülke sınırlarını aşıyor.
Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Hazırlanır?
Fıstıklı burma kadayıf yapılışı için çiğ kadayıfın taze olmasına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde tam sarma işlemi gerçekleşmez ve kadayıflar kırılır. Taze ve çiğ kadayıflar eşit uzunlukta kesilerek aralarına kaymak ve birinci sınıf Antep fıstığı koyularak uzun bir şekilde sarılıyor. Hazırlanan kadayıfın üzerine kızgın yağ gezdirilerek özel fırınlarda kontrollü bir şekilde pişiriliyor. Nar gibi kızaran çıtır kadayıfın üzerine önceden hazırlanmış şerbet kepçe yardımıyla eşit olarak dağıtılıyor. Tatlı ılınınca üzerine toz fıstık serpilerek servise hazırlanıyor. Görüntüsü ile iştah kabartan bu şerbetli tatlı hem özel günlerde hem de herhangi bir zaman diliminde oldukça talep görüyor.
Fıstıklı Burma Kadayıf Porsiyon
Hacı Hasan Oğulları farkıyla özenle ve yılların tecrübesine dayanarak hazırlanan fıstıklı burma kadayıf porsiyon şekli kilogramına ve kilogram ölçüsünde sığan miktara göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile sarılan fıstıklı burma 250 ve 500 gramlık paketlerden başlayıp 1,5 kilogramlık paketler ile de satışa sunulmaktadır. Web sitemiz üzerinden dilediğiniz şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.
Fıstıklı Burma Kadayıf Yapımının Püf Noktaları
Parka ve Patent Enstitüsü tarafından Diyarbakır’ın şerbetli tatlısı olarak tescillenen fıstıklı burma kadayıf görüntüsü ve tadıyla iştah açıcıdır. Ancak bu özel lezzeti yapmak gerçekten tecrübe ve el mahareti gerektirir. Hacı Hasan Oğullarında ustadan çırağa öğretilen bu meslek sayesinde ustalarımız burma kadayıf ve diğer lezzetler konusunda işinin ehlidir. Burma kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında en önemlisi kadayıf seçimidir. İyi olmayan ve taze olmayan bir kadayıfla gerçek bir fıstıklı burma lezzeti elde edilemez. Bir diğer önemli ayrıntı ise tatlıyı sarma şeklidir. Kadayıfın ne çok sıkı ne de çok bol sarılması gerekir. Kadayıf hafif bol olacak şekilde elde sıkıştırarak sarılmalıdır. İçerisinde bolca Antep fıstığı ihtiva ettiğinden dolayı yanlış sarma sonucunda fıstıklar dışarı çıkabilir.
Fıstıklı Burma Kadayıf Fiyatları
Fıstıklı burma kadayıf fiyatları kilogram bazında web sitemizde yer almaktadır. Arzu ettiğiniz ölçüde isterseniz az olarak isterseniz 1,5 kilogramlık kutuda sipariş oluşturabilirsiniz. Piyasada en uygun fiyatlarla bulabileceğiniz fıstıklı burma kadayıf hem çıtırlığı, hem bolca yöresel Antep fıstığı ve yoğun şerbeti ile vazgeçilmeyen bir lezzettir. Siparişlerinizi sadece web sitemiz üzerinden değil web sitemizde yer alan Whatsapp hattımızdan direkt olarak oluşturabilirsiniz.
Bayram, kız isteme, düğün ve diğer etkinlik ve organizasyonlarda bize ulaşarak toplu sipariş talebinde bulunabilirsiniz. Ustalarımızın adeta kabiliyetlerini muhteşem derecede sergiledikleri burma tatlısı tüm Türkiye’de büyük ilgi görmektedir. Diğer ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.