ADET
Fıstıklı Burma Tepsi Geleneksel burma tatlısı içerisinde fıstık konularak yapılan bir tatlı olan burma tatlısı bol malzemeli ve oldukça enerji veren bir tatlı olarak bilinmektedir. Hacı Hasan Oğulları baklava ve börek markasının ustalığı ve baklava hamuru konusundaki uzmanlığı burma tatlısında da kullanılmaktadır.
Fıstıklı burma tatlısı üretiminde sipariş ve satışında kg ve tepsi olarak ölçümlemeler ile satışa sunulmaktadır. Bol malzeme ve özel yöntemler kullanılarak üretilen fıstıklı burma tatlısı 1.3 kg olan bir tepsi içerisinde 46 ile 48 adet arasında dilimler bulunmaktadır. 2.6 kg bir tepsi içerisinde ise 94 ile 96 adet arasında dilimler bulunabilmektedir. Fıstıklı burma tatlısının tepsi adetleri el kesimi ve şerbet kıvamının yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fıstıklı burma tepsi üretiminde en yüksek kalitede fıstıklar ve özel baklava hamuru kullanılmakta yüksek standartlarda üretim yapılmaktadır. Fırınlanma ve şerbetleme aşamasında da uzmanlık ve ustalık gerektiren yöntemler ile hazırlanmaktadır.
Son yıllarda oldukça sevilerek tüketilen tatlılar arasında olan fıstıklı burma tatlısı yeşil rengini içerisinde kullanılan fıstıktan almaktadır. Fıstıklı burma tatlısı yapımında mümkün olduğunca en ince el açması hamur kullanılarak iç kısma serpiştirilen fıstıkların tatlının dış katmanlarından gözükmesi gerekmektedir. Baklava hamurundan küçük bezeler alınarak en ince hale gelecek şekilde açılır. El açması baklava yufkası üzerine ince çekilmiş fıstıklar yufkanın her tarafına serpilerek bir oklava yardımıyla mümkün olduğunca sık bir şekilde sarılmaya başlanır. Hamurun tamamı oklavaya sarıldıktan sonra içerisinde bulunan oklava çekilerek alınır. Bu esnada hamur burulmaya başladığı için bu tatlının adı burma tatlısı olarak kabul edilmektedir. Rulo haline getirilmiş hamurdan eşit parçalar kesildikten sonra tepsiye yerleştirilir. İsteğe bağlı olarak rulo haline getirilen hamurun tamamı tepsiye yerleştirilip daha sonra da kesilebilmektedir. Hazırlanan fıstıklı burma tatlılar üzerine eritilmiş tereyağı serpilerek fırına verilir. Fırından çıkarılan tatlılar önceden hazırlanmış şerbet eklenerek servise hazır hale getirilir. Fıstıklı burma tatlısı yapımındaki incelikler tatlı içerisinde kullanılan hamur ve yufkanın en ince şekilde açılması başta olmak üzere kullanılan fıstık oranı ve şerbet kıvamı gibi değişkenlerin ayarlanması ile mümkündür.
Hacı Hasan Oğulları baklava ve börek markası 1970 yıllarında baklava imalatına başlayan edinmiş olduğu deneyim ve uzmanlığı günümüze kadar taşıyan bir markadır. Kuruluşundan bu güne kadar varoluşu kullandığı malzemelerin kalitesi ve geleneksel imalat yöntemlerine bağlı kalması ile ifade edilmektedir. Günümüzde üretim ve satışını daha geniş alanlara yaymayı başaran Hacı Hasan Oğulları baklava ve börek markası tüm baklava çeşitleri konusunda hizmet vermektedir. Aynı zamanda kadayıf ve su böreği gibi lezzetlerde de kendini ispatlayan markanın yeni tatlı tercihlerine hitap eden ürünleri de bulunmaktadır.
Hacı Hasan Oğulları firması geleneksel baklava anlayışını geliştirerek modern tatlı anlayışı ile entegre etmekte ve her türlü damak zevki olan müşterilerine baklava ve çeşitleri ile hizmet vermektedir. Ürün çeşitliliği ve müşterilerine ulaşma konularında kendini geliştiren Hacı Hasan Oğulları markası müşterilerin istedikleri tatlı çeşitlerine internet adreslerinden ulaşmaları ve sipariş verebilmelerini sağlamaktadır. Her bütçeye uyan baklava ve tatlı çeşitleriyle internet üzerinden sipariş hizmeti sunulmaktadır.
Hacı Hasan Oğulları markası kendi alanında geçmişten günümüze getirmiş olduğu uzmanlığı yeni nesillere de tanıtarak baklava kültürünün yaşaması ve gelişmesine hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle marka olarak tüm gelişmeleri takip etmekte ve dünya üzerinde tanınmış bir marka olmayı vizyon edinmektedir.
1.3 KG : (46-48 ADET) 2.6 KG : (95-96 ADET)
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.