CEVİZLİ İNCİR TEPSİ
CEVİZLİ İNCİR TEPSİ

CEVİZLİ İNCİR TEPSİ

0.0
Fiyat : $28.50(KDV Dahil)

Tepsi siparişleriniz bir sonraki gün teslim edilir.
İnternet sitesinde ki tepsiler şubelerde mevcut değildir. Size özel üretimde üretilir.
Bir gün sonra size yakın şubeden kurye aracılığıyla teslim edilir.
İndirim yoğunluğu dönemlerinde siparişleriniz bir sonraki güne kalabilir.
Bursa dışı  kargo gönderim günleri saat 09:00 ile 16:30 arasında ( Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe)
kargoya teslim edilir. Cuma günü verilen kargo siparişleri Bursa'ya 1 gün uzaklıktaki illere kargoya teslim edilir

Cumartesi ve Pazar günleri verilen siparişler pazartesi günü kargoya teslim edilir.

ADET

Artır Azalt
       

Cevizli İncir Hakkında

Cevizli İncir Hacı Hasan Oğulları ustalığı ile hazırlanan cevizli incir baklavası incire benzeyen şekliyle ve bol cevizi ile çok satılan ürünler arasındadır. Kat kat ve çıtır hamur yapraklarının cevizle buluşmasından oluşan bu özel lezzet görüntüsü ve tadıyla büyük ilgi uyandırmaktadır. Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan cevizli incir hem uygun fiyatlı olması hem de çok lezzetli olması nedeniyle çok sevilmektedir. Cevizli incir tatlısını gören herkes şekil itibarıyla yapısını incire benzetmektedir. Bu nedenden ötürü tatlı ismini kendisine benzetilen incir meyvesinden almıştır. Ayrıca bu tatlının yapım aşamaları sırasında ince oklava ile büzme ve burma şeklinin verilmesi incir görüntüsünü sağlamaktadır. Geleneksel baklava tadı ve şerbetinin tüm cazibesini içinde bulunduran bu şerbetli tatlı deneyenlerin hayran kaldığı bir lezzettir. Ayrıca şerbetinin tam ayarında olması tatlının her zaman tüketilebilir olmasını sağlamaktadır.

Cevizli İncir Nasıl Hazırlanır?

Hacı Hasan Oğulları farkıyla yılların tecrübesine sahip ustalarımız maharetiyle servis edilen cevizli incir, tüm püf noktalara harfiyen uyarak hazırlanmaktadır. Hamurun incecik açılmasından şerbet kıvamına kadar bütün aşamalar özenle yapılmaktadır. Cevizli incir yapılışı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar mevcuttur. Bunlardan ilki birinci sınıf baklavalık un kullanılmasıdır. Diğer böreklik ve ekmeklik un ile yapılan baklava orijinal baklavanın yerini tutmaz ve aranılan çıtırlık yakalanamaz. Cevizli incir tatlısı yapımında baklavalık una ek olarak buğday nişastası, su, şeker, sadeyağ ve ceviz gibi ürünler kullanılmaktadır. Tatlı için kullanılan tüm ürünlerin hepsi A kalite ürünler olup yöresel yetiştirildiği yerden alınmaktadır.

Cevizli İncir Dilim Adetleri

50 yılı aşkın süredir el çabukluğu, marifet ve tecrübe ışığında hazırlanan cevizli incir tatlısı dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:

     1.3 KG : (34-35 ADET)
     2.6 KG : (68-70 ADET)


 
Sizin İçin Seçtiklerimiz
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR