Cevizli Baklava Tepsi Hakkında
Cevizli Baklava Tepsi Hacı Hasan Oğulları maharetiyle açılan cevizli baklava tepsi incecik yufka yapraklarının bol cevizle buluşmasından oluşur. Yıllardır bayramlarda, davet sofralarında ve kalabalık topluluklarda servis edilen cevizli baklava yiyenleri kendisine hayran bırakıyor.
Cevizli baklavanın ağızda dağılan lezzeti ve enfes şurubu mükemmel bir lezzet patlaması yaşatıyor. Kalabalık organizasyonlarda genellikle tepsi ile sipariş vermek daha avantajlı oluyor. Cevizli baklava tepsi muhteşem görünümü, çıtırlığı ve enfes tadıyla deneyenlerin favorisi oluyor. Ayrıca baklavanın içindeki cevizler kendi yöresel bölgesinden özel olarak getiriliyor.
Cevizli baklava tepsi siparişi veren müşteriler Hacı Hasan Oğulları baklavasını tümüyle beğeniyor. Baklavaya kendi el maharetini katan ustalarımız 54 yılın tecrübesi ile A kalite baklava lezzeti sunuyor. Özellikle cevizlerin içinde mükemmel dağılımı ve bol oluşu baklavanın lezzetini iki kat artırıyor. Hijyenik koşullar gözetilerek kağıt gibi açılan incecik baklava yufkaları kıvamlı şerbetle birleşince damak çatlatan bir lezzet ortaya çıkıyor.
Cevizli Baklava Tepsi Nasıl Hazırlanır?
Cevizli baklava tepsi yapılışı hem el lezzetiyle hem de tecrübe ile adeta bir sanat eserine dönüşür. Baklavalık un, nişasta, yağ, şeker ve bilumum harika malzemeler baklavanın kimyasını oluşturur. Baklava yapılırken kesinlikle birinci sınıf baklavalık un tercih edilir. Diğer unlarla kesinlikle baklava istenilen kıvamda ve çıtırlıkta olmaz. Baklavalık un, su, yağ ile birlikte güzel yoğrulmuş bir baklava hamuru hazırlanır.
Sonrasında bu hamur belli bir süre dinlendirilir ve nişasta yardımıyla incecik yufkalar halinde açılır. Yufkalar açılırken doğru oklava kullanmak yaprakların yırtılmamasını ve ince açılmasını sağlar. Tepsiye döşenen yufkaların arasına ceviz serpilir. En sonunda büyük bir yufka ile tepsi kapatılır. Yufkalar baklavalık ya da kare dilimlendikten sonra üzerine eritilmiş kızgın yağ dökülür. Uygun ısıda pişirilen cevizli tepsi baklavasının üzerine önceden hazırlanmış ılık şerbet dökülür. Şerbeti çeken baklava yenmeye hazırdır.
Cevizli Baklava Tepsi Dilim Adetleri
Hacı Hasan Oğulları ustalarımızın büyük bir emek ve titizlikle hazırladığı cevizli baklava tepsi dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
- 1.3 KG : (30-32 ADET)
- 2.6 KG : (70-72 ADET)
El kesim ve şerbet yoğunluğuna göre değişebilir.
Cevizli Baklava Tepsi Yapımının Püf Noktaları
Cevizli baklava tepsi olarak yapımında kıvamının tam ayar olması için bazı püf noktalar mevcuttur. Yılların tecrübesi sayesinde her daim mükemmel baklava kıvamını tutturan ustalarımız baklava yapımında birçok şeye dikkat etmektedir. Özellikle un seçimi cevizli baklavanın olmazsa olmazları arasındadır. Kesinlikle baklavalık un harici herhangi bir un kullanmamak gerekir.
Bunun haricinde malzemelerin kaliteli ve oda sıcaklığında olması önemlidir. Baklavayı yapanın tecrübesi kadar malzemelerin kalitesi de bir o kadar gerçek baklava lezzetini ortaya koyar. Cevizli baklava yapımında bir diğer husus ise şerbet dengesidir. Çok sulu ya da çok kıvamlı şerbet baklavanın çıtırlığının önüne geçerek yumuşatabilir.
Bu noktalar orijinal cevizli baklava tepsi yapımı için dikkat edilmesi gereken bilgilerdir.
Cevizli Baklava Tepsi Fiyatları
Cevizli baklava tepsi fiyatları kilogram başına hesaplanır. Hacı Hasan Oğulları resmi web sitemiz üzerinde isterseniz 1,3 kg ya da 2,6 kilogram olarak istediğiniz kadar cevizli baklava tepsi siparişi verebilirsiniz. Ayrıca sitemizde yer alan Whatsapp hattımız üzerinden de siparişlerinizi kolaylıkla ve hızlıca oluşturabilirsiniz.
Sevdiğiniz ve aşina olduğunuz baklava ve diğer lezzetleri kapınıza kadar getiren firmamız müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Bayramlarda ve buna benzer özel günlerde cevizli baklava tepsi arzunuza göre hazırlanır.