ADET
Cevizli Koza Baklava Bursa ilinin ve tüm Türkiye’nin en bilinen lezzet durağı Hacı Hasan Oğulları şeklini pamuk kozasından aldığı cevizli koza baklavası ile ünlüdür. Yedikçe cevize doyuran bu baklava incecik hamuru ile tatlı bir lezzet şöleni yaşatıyor. Narin bir pamuk kozasından ilham alınan koza baklava görüntüsü ile göze mükemmel tadı ile damağa hitap ediyor. Ustalarımızın maharetli ellerinden çıkan bu şerbetli tatlının her zerresi ceviz tadına doyasıya ulaşmayı sağlıyor. Cevizli koza baklavası her bir malzemesinin yöresel yerlerden getirilip hazırlandığı bir şerbetli bir tatlıdır. İçinde yer alan taze cevizler baklavalık olarak ayrılan beyaz iri cevizlerdir. Ayrıca baklava yapımında kullanılan un birinci sınıf A kalite baklavalık undur. İyi bir baklavada bulunması gereken tüm nitelikleri taşıyan bu lezzetli tatlı ustalarımızın elinde adeta bir sanat eserine dönüşmektedir. Hacı Hasan Oğulları yılların geleneği koza tatlısını tüm ustalığı ile gelecek kuşaklar için de sürdürmeye devam etmektedir.
Cevizli koza baklavası yapılışı öncelikle bu muhteşem ürünü meydana getiren organik ürünlerin hazırlanması ile başlar. İyi pişirilmiş, kat kat kabarmış, altın sarısı renginde bir baklava elde etmek meşakkatli bir çalışma gerektirir. İlk önce baklavalık un, yumurta, su ve diğer malzemeler ile birlikte baklava hamuru yoğurulur. Dinlenen hamur nişasta ile birlikte incecik açılır. Hamur kalınlığı bu noktada çok önemlidir. İnce olmayan bir baklava yufkası kesinlikle çıtır olmaz ve şerbet dökülünce çok yumuşar. Sonrasında koza şekli verilen yufkanın arasına bol miktarda ceviz konur. Uygun sıcaklıkta pişirilerek baklavanın ilk sıcağı çıkınca önceden hazırlanmış ılık şerbet dökülür.
Hacı Hasan Oğulları bünyesinde yetişen ustaların tatlı serüveninde önemli bir yeri olan cevizli koza baklavası dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir.
Cevizli koza baklavası yaparken birkaç ufak ayrıntıya dikkat etmek baklavanın tam kıvamında olmasını sağlamaktadır. Koza baklavasının en önemli aşaması hamur yoğurma aşamasıdır. Baklava hamuru yoğurmak el mahareti isteyen bir iştir. Bu yüzden ağızda dağılan çıtır baklavalar elde etmek için hamur ne çok sert ne de çok cıvık olmalıdır. Baklava yapımında diğer bir önemli husus da hamuru açarken kullanılan nişastadır. Nişastayı çok kullanmak baklavayı çok sertleştirebilir az kullanmak ise yumuşak olmasını sağlayabilir. Bu nedenle dengeli bir şekilde dağıtmak gerekir. Ustalarımızın 50 yıllık tecrübesi ve yeteneği ile cevizli koza baklava tam bir lezzet abidesi olarak sipariş için hazırlanmaktadır.
Cevizli koza baklavası fiyatı bazı kriterler esas alınarak belirlenmektedir. Sunduğumuz baklava ve diğer ürünlerimizin fiyatları kilogram bazında müşterilerimize ibraz edilmektedir. Ustalarımız tarafından imal edilen tüm ürünlerde hijyen kurallarına harfiyen uyulmaktadır. Ayrıca bütün mamullerimiz her zaman günlük ve taze olarak hazırlanmaktadır. Sitemiz üzerinden dilerseniz küçük porsiyonlar için 250 gram ya da arzunuza göre 1,5 kilogram olarak sipariş verebilirsiniz. Kendi web sitemizde yer alan Whatsapp hattımızdan da direkt olarak sipariş oluşturabilirsiniz. Bayram, düğün, mevlit, doğum günü gibi özel gün ve organizasyonlar için tepsiyle sipariş verebilirsiniz. Firmamızın tüm ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için ilgili iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.