CEVİZLİ MİDYE TEPSİ
CEVİZLİ MİDYE TEPSİ

CEVİZLİ MİDYE TEPSİ

0.0
السعر : $31.25(متضمن للضريبة)

Tepsi siparişleriniz bir sonraki gün teslim edilir.
İnternet sitesinde ki tepsiler şubelerde mevcut değildir. Size özel üretimde üretilir.
Bir gün sonra size yakın şubeden kurye aracılığıyla teslim edilir.
İndirim yoğunluğu dönemlerinde siparişleriniz bir sonraki güne kalabilir.
Türkiye'nin diğer tüm şehirlerinden verilen kargo siparişleriniz de Ürünlerimizin size taze ulaşması için sadece Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe
günleri gönderim yapılmaktadır.

ADET

Artır Azalt
 

Cevizli Midye Baklava Hakkında

Cevizli Midye Baklava Bursa ve Türkiye’nin en maharetli ustalarının bir çatı altında buluştuğu Hacı Hasan Oğulları cevizli midye baklava lezzeti ile popülaritesini artırmaktadır. İçine bol ceviz ve kaymak konularak yapılan midye baklava dışı çıtır içi yumuşacık kıvamıyla çok satan tatlılardan biridir. Baklavanın sade görüntüsü midye şekliyle sıra dışı yapan ustalarımız geleneksel mutfağa modern çizgiler katmaktadır.

Midye baklava cevizli haliyle oldukça sevilmekte ve birçok kişi tarafından sıklıkla tüketilmektedir. İnce açılan baklava yufkasının içine ceviz konularak midye şekli verilmesi sayesinde bu tatlı bugünkü formuna kavuşmuştur.

Cevizli midye baklava görüntüsü ile cezbederken tadı ile de kendine hayran bırakmaktadır. Normalde şerbetli tatlının yenmesi zor ve ağır olduğu düşünülse de ustalarımızın maharetli ellerinde çıkan tatlılar oldukça nefis ve hafiftir. Özel günlerin aranılan tatlısı midye baklava cevizli ve şerbetli tatlı sevenler için biçilmiş kaftandır. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Cevizli Midye Baklava Nasıl Hazırlanır?

Cevizli midye baklava yapılışı için hazırlanan malzemeler firmamız tarafından özel olarak getirtilmektedir. Baklavanın geleneksel tarifinde yazılanlara göre çıtır çıtır olması ve bol şerbetli olması gerekir. Ayrıca baklava yufkalarının ince açılması da bir diğer dikkate alınması gereken durumdur. Cevizli midye baklava yapılırken tüm bu kriterler esas alınmaktadır. Öncelikle kağıt gibi ince yufkaların arasına kaymak ve ceviz konularak büzülüp midye şekli verilir. Hamura ince oklava kullanılarak pile şekli verilmesi bu aşamada oldukça önemlidir. Sonrasında üzerine kızgın yağ gezdirilir ve fırından çıkınca ilk sıcaklığı gittikten sonra ılık şerbet ile buluşturulur.

Cevizli Midye Baklava Dilim Adetleri

Hacı Hasan Oğulları farkıyla hazırlanıp sofralara sunulan gerçek cevizli midye baklava dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:

1.3 KG : (38-40 ADET)
2.6 KG : (75-77 ADET)

  


 
Sizin İçin Seçtiklerimiz
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: AR