ADET
Ev Baklavası Hacı Hasan Oğulları ev baklavası lezzetini tıpkı annelerimizin, büyükannelerimizin eli değmişçesine tüm hüner ve maharetiyle müşterilerine sunuyor. Her köşesinde ayrı bir tat ayrı bir çıtırlık gizli olan bu asırlık lezzet ustalarımızın elinde hayat buluyor. Bayramların vazgeçilmezi misafirliklerin baş tacı ev baklavasının bol cevizli ve çıtır tadı bu lezzeti dayanılmaz kılıyor. Baklava deyince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan bu hafif tatlı hem kıvamlı şerbeti hem de lezzeti ile göz dolduruyor. Ev baklavası için birçok hikâye anlatılsa da kökeninin tam olarak nereden olduğu hala tartışılıyor. Bir tatlı dükkanında baklava gören bir annenin kendi imkanları ile hamuru açıp ceviz ve şeker koyması sonucu ev baklavasının ortaya çıktığı söyleniyor. Eski zamandan günümüzde dek bu baklava form değiştirerek bugünkü halini alıyor. Anne emeği kokan bu şerbetli tatlı Hacı Hasan Oğulları ustalarının 50 yıllık tecrübesi ve el mahareti ile tadına doyulmayan bir tatlı olarak servis ediliyor.
Ev baklavası da diğer baklavalar gibi 40 kat açılarak ceviz ve şerbetle buluşturulur. Mis gibi kokan bu tatlı özellikle bayramlarda hemen hemen her evde ikram edilmesiyle ün yapmıştır. Ev baklavası yapılışı emek ve tecrübe isteyen bir iştir. Annelerimizin elinin lezzetinin geçtiği tereyağlı ev baklavası ustalarımız tarafından büyük bir özen ve titizlikle hazırlanmaktadır. Öncelikle baklavalık un ve organik yumurta ile birlikte güzel bir hamur elde edilir. Ekstra çıtırlık elde etmek için küçük bir miktarda sirke eklenebilir. Ardından dinlenen hamura nişasta yardımıyla incecik açılır ve aralarına ceviz konur. Ev baklavası kesimi olarak da bilinen baklava kesimi yapıldıktan sonra kızgın tereyağı dökülür. Uygun ısıda pişirildikten sonra önceden ılıtılmış şurup ilave edilir.
Bursa’nın incisi Türkiye’nin önde gelen lezzet merkezi Hacı Hasan Oğulları kalitesiyle hazırlanan ev baklavası dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
Geleneksel mis gibi tereyağı kokulu ve çıtırlığıyla ağızda eriyen ev baklavası yapılırken hamur yapımından şerbet hazırlanışına kadar bazı ipuçları bulunur. Baklava yaparken incecik bir hamur elde etmek için hamurun oldukça kıvamlı olması gerekir. İyice özlenmiş bir hamurdan kat kat baklavalar elde edilebilir. Buna ek olarak şerbet derecesi de oldukça önemlidir. Ev baklavasının şekerlenmemesi için baklavanın sıcak olması gerekir. Yani sıcak baklavaya sıcak şerbet dökmek bu baklava için önemli bir püf noktasıdır. Tüm bu noktalara dikkat edilirse gerçek bir ev baklavası lezzeti elde edilebilir.
Ev baklavası fiyatı kilogram olarak genel olarak müşteriye sunulur. Ancak Hacı Hasan Oğulları web sitemizden dilerseniz 250 gram dilerseniz de 1,5 kilogram olarak sipariş verebilirsiniz. Her seferinde taze olarak hazırladığımız bu muhteşem lezzeti hiç vakit kaybetmeden deneyebilirsiniz. Özellikle bayram günlerinde oldukça ilgi gören ev baklavası için tepsi ile sipariş verebilirsiniz. Tüm siparişlerinizi kendi web sitemiz üzerinden ya da sitemizde yazılı Whatsapp hattımızdan oluşturabilirsiniz. Mevlit, sünnet, doğum günü gibi diğer özel organizasyonlarında sipariş vermek için firmamıza ulaşabilirsiniz. Ev baklavası ve diğer ürünler için detaylı bilgi almak adına sitemizi inceleyebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.