Cevizli Midye Baklava Hakkında
Cevizli Midye Baklava Bursa ve Türkiye’nin en maharetli ustalarının bir çatı altında buluştuğu Hacı Hasan Oğulları cevizli midye baklava lezzeti ile popülaritesini artırmaktadır. İçine bol ceviz ve kaymak konularak yapılan midye baklava dışı çıtır içi yumuşacık kıvamıyla çok satan tatlılardan biridir. Baklavanın sade görüntüsü midye şekliyle sıra dışı yapan ustalarımız geleneksel mutfağa modern çizgiler katmaktadır.
Midye baklava cevizli haliyle oldukça sevilmekte ve birçok kişi tarafından sıklıkla tüketilmektedir. İnce açılan baklava yufkasının içine ceviz konularak midye şekli verilmesi sayesinde bu tatlı bugünkü formuna kavuşmuştur.
Cevizli midye baklava görüntüsü ile cezbederken tadı ile de kendine hayran bırakmaktadır. Normalde şerbetli tatlının yenmesi zor ve ağır olduğu düşünülse de ustalarımızın maharetli ellerinde çıkan tatlılar oldukça nefis ve hafiftir. Özel günlerin aranılan tatlısı midye baklava cevizli ve şerbetli tatlı sevenler için biçilmiş kaftandır. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı her zaman rahatlıkla tüketilebilir.
Cevizli Midye Baklava Nasıl Hazırlanır?
Cevizli midye baklava yapılışı için hazırlanan malzemeler firmamız tarafından özel olarak getirtilmektedir. Baklavanın geleneksel tarifinde yazılanlara göre çıtır çıtır olması ve bol şerbetli olması gerekir. Ayrıca baklava yufkalarının ince açılması da bir diğer dikkate alınması gereken durumdur. Cevizli midye baklava yapılırken tüm bu kriterler esas alınmaktadır. Öncelikle kağıt gibi ince yufkaların arasına kaymak ve ceviz konularak büzülüp midye şekli verilir. Hamura ince oklava kullanılarak pile şekli verilmesi bu aşamada oldukça önemlidir. Sonrasında üzerine kızgın yağ gezdirilir ve fırından çıkınca ilk sıcaklığı gittikten sonra ılık şerbet ile buluşturulur.
Cevizli Midye Baklava Dilim Adetleri
Hacı Hasan Oğulları farkıyla hazırlanıp sofralara sunulan gerçek cevizli midye baklava dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
0.25 KG : (6-7 ADET)
0.5 KG : (12-14 ADET)
0.75 KG : (18-20 ADET)
1 KG : (24-26 ADET)
1.5 KG : (36-37 ADET)
Cevizli Midye Baklava Yapımının Püf Noktaları
Cevizli midye baklavasının yapımının tam kıvamında olması için bazı hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikle bu baklava diğer geleneksel baklava gibi birden fazla hamur yapraklarının dizilmesi ile oluşmamaktadır. Tek tek yapıldığından düzgün şekil verebilmek adına boyutlarının ölçülü olması önemlidir. Baklava için yoğurulan hamurun dinlenmesi çok önemlidir. Dinlenmeyen hamur kesinlikle ince açılmaz ve yırtılır. Ayrıca hamurların içine konulan ceviz oranını dengelemek gerekir. Orijinal boyutunda midye baklava için iç harcının dengeli konulması lazımdır. Midye baklavanın aranılan çıtırlığının bozulmaması adına şerbetin mutlaka ılık dökülmesi şarttır. Baklavanın şerbetini çok yoğun yapmak tatlının kalitesini bozacağından orta kararda bir şurup hazırlamalıdır.
Cevizli Midye Baklava Fiyatları
Hacı Hasan Oğulları kalitesi ve yılların ustalığının tek bir noktada birleşmesi ile birlikte gerçek cevizli midye baklava lezzeti ortaya çıkmaktadır. Cevizli midye baklava fiyatı için resmi web sitemizde yer alan güncel fiyatlara bakıp bilgi edinebilirsiniz. Dilediğiniz miktarda midye tatlısı için sipariş oluşturabilirsiniz. Türkiye’nin her yerine gönderilen tatlı çeşitlerimiz taze olarak hazırlanıp siparişe uygun olacak şekilde paketlenmektedir. Bayram, düğün, doğum günü, mevlit ve sünnet gibi özel günlerde tepsi ile sipariş vermeniz mümkündür. İsterseniz sitemizde yer alan Whatsapp hattımızdan da midye baklava ve diğer ürünlerimiz için de kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz. Bursa ilinin önde gelen lezzet adreslerinden biri olan Hacı Hasan Oğulları her daim taze ürünleri ve uygun fiyatları ile hizmet vermektedir.