Kuru Baklava Hakkında
Kuru Baklava Hacı Hasan Oğulları garantisiyle tam teknik ve usullere uygun yapılan kuru baklava kat kat lezzeti ile damakları şenlendirmektedir. Yıllardan beri işini severek yapan ve aşkla çalışan ustalarımız tüm tatlı çeşitlerinde lezzet farklı yaratmaktadır. Deneyenlerin hayran kaldığı bu şerbetli tatlı Antep fıstığının muhteşem uyumu ile sofralarınıza gelmektedir. Büyük ve küçük herkesin severek tükettiği kuru baklava lezzetinin geçmişten gelen yolcuğunu ustalarımız bugün de sürdürmeye devam etmektedir. Kuru baklava tatlısının diğer fıstıklı baklavadan farklı brisk adı verilen koyu şerbet içermesi de fıstığının daha bol olmasıdır. Gaziantep’in bereketli mirası Antep fıstığı tüm lezzeti ve zenginliğiyle kuru baklavada buluşmuştur. Geleneksel baklavanın farklı bir versiyonu olan bu baklava çeşidi birçok kişi tarafından büyük ilgi görmektedir.
Kuru Baklava Nasıl Hazırlanır?
Kuru baklava yapılışı normal fıstıklı baklava ile benzer hazırlanış biçimine sahiptir. Fakat yapım aşamasında kullanılan bazı teknikler kuru baklavanın ortaya çıkmasını sağlar. Baklava yapılırken kullanılan baklavalık un, yağ, nişasta, şeker ve benzeri malzemeler özlü bir baklava hamuru için olmazda olmazlar arasındadır. Farklı bir hazırlanış öyküsüne sahip olan bu baklava türünün kilit noktası şerbetidir. Hamur için bahsi geçen bütün malzemeler kullanıldıktan sonra hamur dinlendirilir ve incecik oluncaya kadar açılır. Sonrasında ise yufka yapraklarının içerisine bol bol Antep fıstığından eklenir. Uygun sıcaklıkta kızartılan baklavalar mükemmel çıtırlığıyla servis edilir.
Kuru Baklava Dilim Adetleri
Hacı Hasan Oğullarının tatlı menüsünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru baklava dilim adetleri kilogramına, el kesim ve şerbet yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Ustalarımız el emeği ve ustalığı ile açılan baklavaların dilim adetleri şu şekildedir:
- 0.25 KG : (4-5 ADET)
- 0.5 KG : (7-8 ADET)
- 0.75 KG : (12-13 ADET)
- 1 KG : (18-19 ADET)
- 1.5 KG : (26-27 ADET)
Kuru Baklava Yapımının Püf Noktaları
Kuru baklava yaparken tam lezzetinde ve kıvamında bir tatlı elde etmek için bazı kritik noktalara dikkat etmekte fayda vardır. İsminden de anlaşılacağı üzere kuru baklava şerbet oranı azaltılmış baklava anlamına gelir. Yani diğer baklavalarda olduğu gibi bol ve akışkan şerbet yerine koyu şurupla yapılır.
Burada göz önünde bulundurulması gereken husus bu tatlı için hazırlanan şerbet dengesidir. Kuru baklavada az şerbet kullanılır ama kuru olmasının sebebi diğer baklavalara göre daha fazla kat hamur açıldığı için şerbeti çabuk emer ve kuru gözükür. Hem göze hem damağa hitap eden kuru baklava için bir diğer püf nokta ise tatlı yapımında kullanılacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmasıdır. Böylelikle tatlı hem kolay açılır hem de daha çıtır olur.
Kuru Baklava Fiyatları
Kuru baklava fiyatı kilogram cinsinden müşterilerimize sunulmaktadır. Hacı Hasan Oğulları web sitemizde kuru baklava kilogram fiyatı hakkında net bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer ürünlerimiz hakkında detaylı ürün bilgileri ve fiyatlarını anında öğrenebilirsiniz.
Ustalarımızın el emeği ve tecrübesiyle hazırladığı tüm ürünler taze olarak siparişe sunulmaktadır. Ürünlerimizde kullandığımız yağ, yumurta, un, süt, kaymak, şeker ve buna benzer ürünlerin hepsi kendi yöresinden özel olarak getirtilmektedir. Dilerseniz küçük miktarlarda 250 gram ya da 1,5 kilogram olarak kuru baklava siparişi verebilirsiniz. Özel gün ve organizasyonlarınız için misafirlerinizin ağzını tatlandırarak en güzel şekilde ağırlamak isterseniz tepsi ile sipariş de oluşturabilirsiniz. Hem ürün siparişleriniz hem de diğer detayı bilgiler için web sitemizde yer alan Whatsapp hattımızdan direkt olarak firmamıza ulaşabilirsiniz.